Dinsdag 25 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Kempense ondernemers ruimen voor de 2e keer zwerfvuil op

Kempen regio
16.02.2017 - 13.06u
Door: Herman Gezelle

Ondernemers die de handen uit de mouwen steken en zelf zwerfvuil opruimen, het is actueler dan ooit. Maar nergens in Vlaanderen gebeurt er een opruimactie op grotere schaal dan in de Kempen.

Tijdens de eerste editie waren er opruimacties op maar liefst 36 bedrijvenzones. IOK, IOK Afvalbeheer, VOKA KvK Kempen en de Kempense gemeenten slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren voor de 2e keer een grootschalige opruimactie.

Donderdag 27 april 2e editie Kempense ondernemers tegen zwerfvuil

Katleen Mertens, communicatieverantwoordelijke IOK en IOK Afvalbeheer : 'Tijdens de 1e editie zamelden meer dan 280 medewerkers van 109 bedrijven 1.300 kg zwerfvuil in. Maar alles kan beter en voor de 2de opruimactie in 2017 mikken we op het dubbel aantal deelnemers.

Daarvoor rekenen we ook op de deelnemers van het eerste uur. Ze ontvingen eind vorig jaar een pakketje postkaarten waarmee ze hun collega-ondernemers kunnen uitnodigen om deel te nemen aan deze editie.

Ondernemers vinden de netheid en uitstraling van hun bedrijvenzone belangrijk en via hun ambassadeursrol hopen we dat ze ook andere bedrijven warm kunnen maken voor de actie.

Deze week ontvingen alle Kempense ondernemers een mailing met de nieuwe oproep. Inschrijven voor 'Kempense ondernemers ruimen op' kan via www.iok.be/zwerfvuil.

Enkele enthousiaste reacties van bedrijfsleiders die deelnamen aan de vorige editie:

Dirk Spooren (zaakvoerder Orakel, Retie): 'De Bempdekens is nog een nieuwe en jonge ambachtelijke zone in Retie waar met veel enthousiasme aan de zwerfvuilactie werd deelgenomen. Gewapend met een fluo hesje, werkhandschoenen en een afvalgrijper trokken we de straat op en werd er heel wat afval verwijderd. Door samen te zorgen voor het bedrijventerrein werd er een samenhang gecreëerd tussen de verschillende bedrijven.

Zulke acties zijn niet alleen interessant voor het milieu en welvaart van de ambachtelijke zone, ze dragen ook hun steentje bij aan de interactie tussen bedrijven op een manier waarop je elkaar nog niet kent.'

Philip Smet, CEO Smet Jet, Westerlo:
'Het initiatief van IOK tegen zwerfafval is niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk. Toen we de uitnodigingsmail kregen om deel te nemen aan deze actie, hebben we niet getwijfeld.
Het was ons al opgevallen dat er overal afval ligt in de bermen en op de opritten van bedrijven en dit leek ons de perfecte moment om hier iets aan te doen.
En aangezien onze slogan 'Passie voor Proper' niet alleen voor onze operatoren geldt, hebben we met een team van 6 management leden de handen uit de mouwen gestoken.

Op minder dan 2 uur tijd hebben we heel wat vuilzakken gevuld. Op zo'n moment verschiet je wel van de hoeveelheid afval die mensen zomaar weggooien.
Wij doen in 2017 zeker opnieuw mee aan de actie en hopen dat andere bedrijven zich ook inschrijven. Een propere leefomgeving is een taak waar iedereen aan dient mee te werken.'

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto