Club Brugge heeft een zorgeloze avond achter de rug tegen KVC Westerlo. De bezoekers slikten in Jan Breydel 2 rode kaarten en vier Brugse doelpunten.

Sleutelmoment: Reeds na tien minuten peutert Club Brugge het Westelse slot open. Cools schuift op aangeven van Vormer simpel de 1-0 in doel en vanaf dat moment twijfelt niemand nog aan een zege van de landskampioen.

Opvallend: Twintig tripjes naar Jan Breydel met slechts één gelijkspel en een doelsaldo van 72-13. De fans van Westerlo gruwen van de statistieken van hun ploeg op bezoek bij Club Brugge.

Westelse rode kaarten helpen Club

Westerlo moest de kleedkamer nog achterlaten voor een 2e helft. Van Langendonck stond pal op een schot van Limbombe, redde een hieltje van Vossen en zag de knal van Cools naast zwiepen. Tegen tien man trappelde Club ter plaatse, maar toen vloog ook Hyland naar de douche.

9 Kemphanen knokten nog voor wat ze waard waren, maar konden niet vermijden dat er nog 2 doelpunten vielen.