Chinese duivenverzamelaar Kaier heeft Nadine, de duurste duivin ooit van Willy Daniëls uit Kessel, voor €400.000 gekocht.  Nooit gezien.

Op 16 augustus sneuvelde alweer een record in de duivensport. Die woensdag werd in Kessel de kersverse 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen van Willy Daniëls Nadine per opbod verkocht. Het nieuws geraakte pas nu bekend.

Uiteindelijk was het Kaier, een Chinese verzamelaar van zeer exclusieve duiven, die voor een duizelingwekkende €400.000 aan het langste eind trok.

Collector's items en asduiven

Xing Wei, in duivenmiddens beter bekend als Kaier, is een verwoed verzamelaar van 's werelds beste en meest exclusieve duiven. Zo kocht hij in het verleden al onder meer Ike (Chris Hebberecht), Warrior (Team De Jaeger) en Norma (Verreckt-Ariën).

Toen de jaarlingduivin Selin van Willy Daniëls op 14 augustus op Châteauroux haar zoveelste topprijs in haar nog prille carrière pakte en zich zo ook tot 1e Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond Jaarlingen kroonde, was de interesse bij Kaier dan ook onmiddellijk gewekt.

Zeker toen bleek dat zij ook als jong al furore maakte én een volle zus was van Sara, in 2016 ook winnares van de titel 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond Jaarlingen 2016.

Een unicum, want nooit eerder wonnen twee duiven uit dezelfde ouders een nationale asduiftitel. Kaier was er dan ook op gebrand om Selin aan zijn reeds exclusieve collectie toe te voegen.' (pipa)