U bent hier

Kesselse school GOEZO! krijgt nieuwe schoolbus

Nijlen regio
18.05.2017 - 17.07u
Door: Hans Vertommen

Basisschool Goezo uit Kessel stelt zondag 21 mei tijdens het jaarlijks schoolfeest haar nieuwe schoolbus voor. 

Het gaat om een supermoderne, volwaardige touringbus, de allereerste die in zijn soort in Europa bolt. Daarmee kan de school comfortabel én ecologisch verantwoord leerlingenvervoer aanbieden. Het vervoer tussen de school en kinderopvang Dolfijn zal voortaan ook gratis zijn.

Na 18 jaar hard werken is het zover: een gloednieuwe schoolbus doet haar intrede. Leerkrachten hebben jarenlang met mama's en papa's samengewerkt aan smikkeltochten, musicals, schoolfeesten, ontbijten, quizavonden en tal van andere activiteiten om te sparen voor een nieuwe volwaardige autocar! En wat voor één!!!

De GOEZO!-kinderen reizen voortaan in een unieke, supermoderne touringbus het land rond.

Dynamisch onderwijs in de klas en ver daarbuiten

"Wij zijn een atypische school die -in tegenstelling tot andere scholen uit de buurt- het bewaarschoolmodel al lang achter zich gelaten heeft. In plaats van te investeren in opvang en crèches hebben wij enorm hard gewerkt om uiteindelijk degelijk, comfortabel en veilig leerlingenvervoer aan te bieden. Wij willen immers actief en dynamisch onderwijs organiseren in de klas maar ook ver daarbuiten. De aankoop van een gloednieuwe, volwaardige touringbus is dan ook dé kroon op het jarenlange werk van het héle schoolteam en vele mama's en papa's." zegt directeur Guy Nelissen.

Reizen om te leren

"Ok, ons vorige schoolbusje was dringend aan vervanging toe. Toen we dat busje in augustus 1999 aankochten, mochten er nog 33 kinderen en 1 begeleider mee vervoerd worden. Maar enkele jaren later veranderde de wetgeving en mochten er nog maar 22 kinderen mee. Dat gaf soms problemen, die dus nu -letterlijk en figuurlijk- van de baan zijn." lacht de directeur.
"En het was soms een grappig zicht: ons aftandse busje op de parking tussen de sjieke autocars. Maar... we kwamen overal met onze leerlingen! Het beschikken over een eigen leerlingenvervoer geeft onze leerkrachten en de kindjes immers de mogelijkheid om op zeer betaalbare manier deel te kunnen nemen aan een superbrede waaier van educatieve en sportieve evenementen, van De Panne tot in Spa! En bovendien zijn we met onze nieuwe bus ook één van de zeldzame scholen die niet beperkt zijn door een lage-emissie-zone."

Gratis vervoer naar kinderopvang

"Met de komst van de nieuwe schoolbus is er meteen ook beslist om het vervoer tussen kinderopvang Dolfijn en de school gratis aan te bieden aan de ouders. In plaats van voor- en naschools kinderen op te vangen, moeten leerkrachten de klassen en de lessen kunnen voorbereiden."

Nog meer toekomstplannen

"We kijken natuurlijk ook uit naar de bouw van onze nieuwe school maar de nieuwe schoolbus vonden we zeker zo belangrijk! Nu die er is, focussen we ons op de nieuwbouw. En wees gerust, ook dat wordt een schoolgebouw om 'U' tegen te zeggen. Wie onze oude klaslokalen van binnen kent, weet dat wij doordacht en creatief met school- en klasinrichting weten om te gaan." klinkt het nog.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto