KFC Lille blonk zaterdagavond uit in efficiëntie. VC Herentals miste de afwerking. Van Bouwel en Baert verkwanselden 2 open VC-kansen in de 1e helft. Lille werkte echter na de koffie tegen bijna 100% af.

Net na de rust opende De Busser de score, 1-0 (48').  Lille moest met 10 verder na een 2e gele kaart voor Lenaerts.  VC Herentals putte daaruit meteen moed en trok massaal ten aanval.

Rood-wit miste echter de broodnodige finishing touch en kreeg in de 65' het deksel op de neus.   De doorgebroken Strijbosch knalde de eindcijfers binnen, 2-0 (80').

VC drong nog aan en gooide alles in de voorlinie, echter zonder gave kansen.   Voor rood-wit wordt het 5 voor 12 om punten te sprokkelen voor het behoud.

De Krawaten namen door efficiëntie terecht revanche op de 6-1 nederlaag uit de heenronde.  Staf Bertels en Patrick Boons, de nieuwe sportieve coaches,  borrelden zaterdagavond terecht over van voldoening.

Het bestuur van KFC Lille had eerder deze week beslist de samenwerking met trainer Chris Bollaerts, die sinds november 2011 aan de slag was aan de Lilse Balsakker, stop te zetten.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

VC Herentals kreeg vorige week tegen Arendonk geen loon naar werken.  Tegenstander Lille stond net boven  rood-wit geklasseerd, een zege zou dus een serieuze opsteker betekenen in de strijd om het behoud.

Trainer Beyens kon opnieuw rekenen op  Van Doninck en Van Bouwel  terwijl Wouters geschorst moest toekijken.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd en probeerden Lille al vroeg onder druk te zetten.  Pogingen van De Swert en Van Der Schraelen waren de eerste wapenfeiten van deze partij.  Aan de overzijde ging een lob van Strijbosch een metertje over doel.

Herentals bereikte na een knappe aanval Van Bouwel die echter te zwak op Van Hove besloot.  Halfweg de eerste helft leidde dom balverlies bijna het openingsdoelpunt voor de thuisploeg in.  Seels kon alleen op Olieslagers afgaan die met een schitterende redding Herentals voor erger behoedde.

Even later werd Baert schitterend in het straatje gestuurd maar schoof de open kans nipt naast doel.

Wanneer nauwelijks 3 minuten later ook Van Bouwel een open doelkans onbenut liet op aangeven van Baert, werd het vrij duidelijk dat scoren opnieuw een erg moeilijke opdracht zou worden.

VCH kwam zelfs erg goed weg wanneer De Busser een voorzet devieerde die via de binnenkant van de paal terug in het speelveld kwam.  Vrij gefrustreerd trok Herentals met een 0-0 de kleedklamers in.

Na een snelle counter vroeg in de tweede helft klom de thuisploeg dan toch op voorsprong.  De Busser maakte zich knap vrij en liet Olieslagers geen kans.  Met nog meer dan een halfuur op de klok moest Lille met zijn tienen verder na een rode kaart voor Lenaerts.

Dat dit opnieuw geen voordeel zou opleveren voor de bezoekers werd al snel duidelijk want het was Lille dat voor het gevaar bleef zorgen.  Strijbosch pegelde de bal richting vijandelijk doel maar Olieslagers bracht met een schitterende parade redding.

Herentals  probeerde de bakens te verzetten met een dubbele wissel maar was de thuisploeg die voor gevaar bleef zorgen.  Eerst schoof De Busser het leder nog rakelings naast maar na mistasten in de verdediging kende Strijbosch geen genade en zette droog de 2-0 op het bord.

Bijna werd de afstraffing compleet  met een lob van  Noyen maar Olieslagers stond opnieuw paraat.

Herentals verliest dit “degradatieduel” met 2-0 en heeft dit enkel en alleen aan zichzelf te danken.  Als je loepzuivere kansen vakkundig de nek weet om te wringen in combinatie met fataal balverlies achteraan, kan je onmogelijk een wedstrijd winnend afsluiten.

Ook frappant is dat rood-wit dit seizoen reeds voor de 5ekeer de boot ingaan na een rode kaart voor de tegenstander…

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  Raeymaeckers Kai;  Minu Yves;  Slechten Jochen.
Vervangingen:  74e  Minu Yves & Slechten Jochen voor Bruynseels Miguel & De Swert Birger;  89eRaeymaeckers Kai voor Van Bouwel Ken
Geel:  Van Peer Nick  (3egeel, geschorst Antonia)
Doelpunten:  48e  De Busser Jef  1 – 0 ;  80e  Strijbosch Tim   2 - 0.