U bent hier

KFC Lille - VC Herentals 1-0 : winning goal kopbal Gerritsen

Lille
17.12.2016 - 22.54u
Door: Herman Gezelle

De Kempense avondderby KFC Lille - VC Herentals eindigde op een verdiende 1-0 na een kopbaltreffer van Gerritsen op hoekschop (1-0, 62').  VC Herentals kwam  aan de aftrap met twee 20-jarigen en moest daarbij nog 2 geschorsten missen.

De Krawaten waren de evenknie van de bezoekers tijdens de 1e helft. 0-0 ruststand. 

Na de koffie kwam een sterker Lille uit de kleedkamers.  De thuisploeg creëerde een pak kansen, maar de VC-verdediging hield stand.  Eindstand 1-0.

VC-coach Michel Cristiaensen : 'We hebben heel wat kansen gehad, maar de afwerking bleef zoek.  Op basis van de 2e helft verdienen de Krawaten de 3 punten.

'We hebben de match op details beslist,' reageert Frans Vloemans (T) KFC Lille.  'Op basis van de 2e helft en de pak kansen verdienen we de 3 punten.'

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'VC Herentals verloor nipt, maar mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten. Zo'n wedstrijd verdient geen verliezer, maar vooral de neutrale toeschouwer was de winnaar van de avond.

Convalle was geschorst, en ook Martijn Thomassen geraakte niet 100% speelklaar. Daardoor verschenen de jonge Ibra Danisik en Nicolas Van Looy aan de aftrap.

Roodwit trok met veel supporters richting de Balsakker en die zagen dat het spelpeil meteen verschroeiend hoog lag, met technische hoogstandjes, inzet, lef en vernuft. Alles was aanwezig.

Lille gaf onmiddellijk te kennen dat het de 3 punten wou thuishouden en probeerde meteen druk op de Herentalse defensie te zetten, maar het eerste gevaar kwam toch van de bezoekers. De poging van Voorspoels eindigde in de handen van De Winter. Enkele minuten later kon Davy net niet bij een voorzet en nog eens enkele tellen daarna kopte hij nipt over.

De bezoekers bereikten met snel combinatievoetbal de overkant, terwijl de thuisploeg de lange bal hanteerde en probeerde die steeds achter de VC verdediging te droppen. Lille moest het in die aanvangsfase hebben van een aantal hoekschoppen die steeds weer perfect getrapt waren.

Rond het kwartier werd er op zo'n hoekschop nipt naast gekopt. En 2 minuten later waaide weer zo'n corner aan alles en iedereen voorbij. De wedstrijd speelde zich bijna voortdurend af in de 2 strafschopgebieden en dat maakte de match uiterst spannend.

Maar ook de bezoekers kregen, meestal met Voorspoels, nog mogelijkheden. Of de schoten waren te zwak of thuisdoelman De Winter bleef meester over de situatie. Het bleef aan beide zijden kansen regenen. Enkele minuten voor de rust kaprioleerde een bal pardoes op de deklat, maar Vervoort was in de buurt.

Met de rust in zicht kreeg Owusu de kans om Lille op voorsprong te brengen. Hij kreeg de bal in buitenspel aangespeeld. Er werd niet gefloten, maar Van Looy kon in extremis de kleurling van Lille het scoren beletten. Het mag een wonder heten dat we gingen rusten met een scoreloos gelijkspel.

Lille had tijdens de pauze zijn veldbezetting iets aangepast en dat ging hen beter af. Herentals moest terug en geraakte niet uit de omknelling. Lille beukte een kwartier langs alle kanten op de VC verdediging.

Hoekschoppen, afstandsschoten, kopballen, alles verdween richting Vervoort. Lang kon dit niet blijven duren. Maar hoe langer het doelpunt uitbleef, hoe langer de roodwitte aanhang in een heropstanding ging geloven.

In de 57e minuut trachtte een VC verdediger de bal te ontzetten maar die belandde achter hem in de handen van Vervoort. De scheids beoordeelde dat als een terugspeelbal, op zo'n 5 meter van het VC doel. Het schot werd nog nipt door een bezoekend hoofd in hoekschop gewerkt.

De druk bleef aanhouden en op hoekschop, hoe kan het ook anders, toornde Gerritsen boven iedereen uit en kon de 1 – 0 binnenkoppen.

Wedstrijd gespeeld, maar plots veranderde het spelbeeld. Lille ging nu achteruit en de bezoekers gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. VC belegerde nu op zijn beurt het Lilse strafschopgebied. Owusu had ondertussen een schot van ver net naast de kruising getrapt. Met nog een tiental minuten te gaan was er een geharrewar voor de kooi van De Winter. Een VC-voet beroerde als laatste de bal, maar die ging tegen de paal buiten.

Enkele minuten later ging De Swert dan toch scoren maar zijn schot werd in laatste instantie nog in hoekschop gedevieerd. Ook nog een kopbal van Voorspoels miste de juiste richting. Herentals verloor zo met het kleinste verschil van de op voorhand afgeschilderde tiltekandidaat.

Op basis van de laatste 20 minuten had een gelijkspel zeker gerechtvaardigd geweest, maar dat moet Lille in de heenmatch ook gedacht hebben.

Het is nu twee weken rusten. VC trekt op 8 januari richting Zwijndrecht.
De twee uitgestelde wedstrijden zijn ondertussen vastgelegd:
Op woensdag 18 januari om 20:00 u wordt de wedstrijd Oppuurs – VC Herentals afgewerkt. De wedstrijd is omgedraaid met de thuiswedstrijd omdat Oppuurs over een lichtinstallatie beschikt. Daarom is de wedstrijd VC Herentals – Oppuurs naar 19 maart verplaatst.

Op dinsdag 7 februari om 20:00u is er de uitwedstrijd op Antonia.

Wij houden eraan om alle supporters, medewerkers en sympathisanten van VC Herentals prettige kerst- en eindejaarsfeesten te wensen. Moge 2017 voor iedereen vreugde maar vooral een goede gezondheid brengen.'

imageMeer nieuws

Parkeerverbod gedeelte Ginderbuiten

Mol 22.08.2017 - 14.15u

Feestelijke opening Sportcentrum Balsakker

Feestelijke opening Sportcentrum Balsakker
Lille | Neteland 22.08.2017 - 09.54u

Kringwinkel Zuiderkempen op zoek naar vrijwilligers bij externe evenementen en tijdens rondleidingen

Geel | Heist op den Berg | Herentals | Herselt | Kasterlee | Kempen regio | Neteland 21.08.2017 - 21.53u

Gracilis viert jubileum met vernieuwende aquashow

Gracilis viert jubileum met vernieuwende aquashow
Neteland | Westerlo 20.08.2017 - 22.49u

EK : Red Lions beginnen foutloos met zege tegen Oostenrijk 4-1

EK : Red Lions beginnen foutloos met zege tegen Oostenrijk 4-1
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 20.08.2017 - 22.08u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto