Op 3 en 4 november 2014 komen in de VSLS Westerlo vertegenwoordigers van acht instellingen samen om een innovatief, Europees project op te starten: ThreeC.

ThreeC staat voor 'Creating Competences for a Circular Economy'. In dit strategisch  partnerschap werken ze samen met drie universiteiten uit Tilburg, Tallinn en Porto; met educatieve vzw’s uit Finland en Duitsland; met Landkreis Kassel en een school voor beroepsopleidingen in Tenerife. De samenwerking met universiteiten voor projectontwikkeling is een primeur voor onze school.

Het doel van het project is om jongeren tussen 16 en 20 jaar oud, vertrouwd te maken met  ondernemerskwaliteiten voor een circulaire economie. Een circulaire of blauwe economie  focust op duurzaam ondernemen. De universiteiten ontwikkelen een conceptueel kader, gebaseerd op ondernemerscompetenties die jongeren volgens de EU, moeten verwerven. Op basis hiervan worden formele en informele leerstrategieën ontwikkeld die onder andere in onze school uitgetest worden tijdens de lessen op school of op stageplaatsen.

De goedgekeurde lesmodules komen op een website zodat ze beschikbaar zijn voor  pedagogisch gebruik. Tijdens het tweede projectjaar worden evaluatiemodules ontwikkeld die ook voor iedereen beschikbaar zijn.

Dit project wordt financieel ondersteund door het Erasmus+ programma van de EU.