Gedupteerde Koen Helsen trekt op 14 oktober de lijst van de Open VLD in zijn district.




PERSBERICHT

 
 
 
 
 
 

Koen Helsen lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen
 
Gisterenavond werd gedeputeerde Koen Helsen door de open vld-leden van het district Antwerpen-Noord, unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober 2012. Hij wordt als sterke politicus naar voor geschoven voor het kiesdistrict bestaande uit de gemeenten Kapellen, Schoten, Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Stabroek, Kalmthout, Malle, Essen en Schilde.
 
Koen Helsen ziet zijn aanduiding als lijsttrekker als een vorm van appreciatie voor het werk van de laatste 5 jaar en is zeker bereid om op de ingeslagen weg verder te gaan. Met ondermeer zijn bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Economie en Sport heeft Helsen de voorbije jaren heel wat verwezenlijkt. Denken we maar aan de humane oplossing voor de mensen die permanent een weekendverblijf bewonen, een duidelijke toekomst voor de forten rond Antwerpen, gebiedsgerichte projecten zoals de plannen voor de omgeving van het Albertkanaal, …
 
De verschillende projecten voor het creëren van ‘ruimte voor ondernemen’ met de ontwikkeling van bedrijventerreinen met een verhoging van de tewerkstelling in onze provincie tot gevolg. Ondersteuning van startende ondernemers en het stimuleren van ondernemerschap bij jongeren.
 
Op gebied van sport heeft Koen Helsen het werk van zijn voorgangers Charles De Weze en Corry Masson verder gezet op vlak van ondersteuning van topsportevenementen en ondersteuning van projecten voor jongeren. De gehandicaptensport kreeg extra aandacht. Sinds 2010 kwamen er maar liefst 50 G-sportclubs bij (van 129 naar 178). Op het vlak van sportinfrastructuur werd ook een inhaalbeweging gedaan. Met de opmaak van een bovenlokaal sportinfrastructuurplan werden de grootste noden onderzocht en kwam een lijst van 15 prioriteiten tot stand. Inmiddels werd ondermeer werk gemaakt van tal van moutainbikeroutes en een gecoördineerde kalenderopbouw voor het moutainbiken. Het gyminfrstructuurplan is volop in uitvoering. Voor de wielersport is er de Wielerpiste in Wilrijk en de Wielerschool in Herentals en voor de recreatieve sporter wordt momenteel in samenwerking met Bloso en de gemeentebesturen werk gemaakt van bewegwijzerde loopomlopen.
 
Al heel wat gerealiseerd, maar nog heel veel te doen, zegt Koen Helsen. We gaan nu in werkgroepen brainstormen over de taakstellingen die ons als provincie toegewezen worden door de Vlaamse regering en we willen die optimaal uitwerken. Onze provincie biedt heel wat opportuniteiten en uitdagingen op vele vlakken. We moeten die aangrijpen en ten volle benutten om ‘onze provincie’ op de kaart te zetten.
 
 
 
Perscontact:
 
Koen Helsen (open vld)
gsm: 0477 77 52 88
www.koenhelsen.be
 
 
Disclaimer: Op deze e-mail is de wet van 13 juni 2005 over het vertrouwelijke karakter van elektronische communicatie van toepassing. De tekst van het relevante artikel 124 kun je op onze website consulteren.