Kom jij ook naar de rookmelderdag in Herentals? Op zaterdag 10 december vind je aan de Lakenhal de rookmeldercampagne van het Veiligheidsinstituut live in het straatbeeld van Herentals.



Beleef wat het is om je in een met rookgevulde kamer te begeven in rooktent van de brandweer!

Je kan tijdens deze dag ook vragen stellen aan de brandweer van Herentals. Natuurlijk kan je ook een rookmelder met tienjarige batterij aankopen aan 19,95 euro. Je maakt dan zelfs kans om leuke prijzen (een reischeque van 1000 euro of één van de twee plooifietsen t.w.v. 500 euro) te winnen.

Wat ?   De rookmeldercampagne op bezoek in Herentals. Ga door de rook, stel je vragen aan de brandweer van Herentals en schaf een rookmelder aan bij onze verkoopstand.

Wanneer ? : zaterdag 10 december  van 10 tot 18 uur
Locatie Lakenhal, Grote Markt z/n, Herentals - aan de ijzeren poort, hoofdingang
Organisator Provinciaal Veiligheidsinstituut i.s.m. stad Herentals
Meer info? www.mijnrookmelder.be | 03 203 42 29


Wat? Hoe? Waar?
Omdat de meeste slachtoffers 's nachts verrast worden door een brand, raadt het Veiligheidsinstituut aan om op elke verdieping een rookmelder te hangen, zeker in de buurt van de slaapkamers. Wil je het helemaal veilig, dan kan je ook nog rookmelders hangen in de woonkamer en in elke slaapkamer.

Om vals alarm te vermijden, hang je beter geen rookmelders rechtstreeks in de keuken, badkamer of garage. Een veilige nachtrust hoeft gelukkig geen grote hap uit je budget te betekenen. Voor 19,95 euro kan je een rookmelder kopen met een tienjarige batterij. Dat is enkele euro's goedkoper dan in de winkel. En je kan daarvoor gedurende tien jaar met een gerust gemoed in bed kruipen.

Een rookmelder plaatsen is heel eenvoudig, zelfs voor mensen met twee linkerhanden. Je schroeft hem vast of plakt hem gewoon aan de muur met dubbelzijdige kleefband. Beide worden bij de rookmelder geleverd, handig toch?