Op zaterdag 10 maart wordt in de feestzaal van het Sint-Jozefscollege de jaarlijkse Komiak-beurs georganiseerd. De beurs werd op een nieuwe leest geschoeid. Het klassieke 'buskesmijt' blijft behouden.

 

Vernieuwde Komiak-beurs op 10 maart

Op zaterdag 10 maart (11-17 uur) vindt de vernieuwde Komiak-beurs plaats in de refter van het Sint-Jozefscollege (kOsh). Komiak staat voor Kollege missie aktie. Het Sint-Jozefscollege heeft een rijke traditie wat betreft missieacties voor oud-leerlingen. Naar aanleiding van het vertrek van Jef Leysen, die samen met een aantal collega’s de voorbije jaren het Komiak-gebeuren in goede banen leidde, hebben we met een kernploeg de formule hier en daar wat aangepast.
Uiteindelijk hebben we het basisconcept wel behouden maar is er ook ruimte gemaakt voor nieuwe initiatieven. We sommen alles even op:

Verkoop van speelgoed, puzzels, games, boeken, cd’s, lp’s, dvd’s (geen huisraad!)
Rad van Fortuin, Buskesmijt, vogelpik
Tombola
Bierproefquiz (enkel voor 16 ) om 13, 14, 15 en 16 uur
Wandelingen van 12 en 20 km (vertrek tussen 10 en 14 uur)
Computergaming
X Box – spel
Groendienst met plantenverkoop
Historische verkoop van voorhistorische gordijnstof
Uitgebreide cafetaria met pannenkoeken, hotdogs, cupcakes, …

De opbrengst van deze Komiak-beurs gaat naar een scholenbouwproject in Ghana waar oud-leerling Joke Jaspers (6LMT 2006) haar schouders heeft ondergezet.

De wekelijkste Komiak-omhalingen en de opbrengst van het spaghettifeest op onze opendeurdag (6 mei) gaan dan weer naar een scholenbouwproject in Haïti, waaraan de spaarcenten van onze overleden oud-leerling Stefanie Caers (6 Handel 2010) besteed zijn. Dit laatste kadert in een van de vele initiatieven van Cunina.
Zo houdt het Sint-Jozefscollege een 40 jaar oude traditie in leven en ondersteunt het jaarlijks projecten in ontwikkelingslanden.

Patrick Heremans,
vestigingsdirecteur.