U bent hier

kOsh-leerlingen gul voor To Walk Again en Damiaanactie : €36.071 totaal

Herentals
07.05.2017 - 20.51u
Door: Herman Gezelle

Zondagnamiddag bij het slotmoment van de succesvolle opendeurdag van kOsh SecO overhandigden de directie en leerlingen 2 cheques aan goede doelen. To Walk Again vzw (met het project van de staprobots in AZ Herentals) ontving €8.000.  Het resultaat van een actie van één week.

De Damiaanactie mocht €28.071 ontvangen, de opbrengst van een uitgebreide inzamelactie gedurende twee jaar.  Samen dus €36.071 voor de goede doelen.

In februari organiseerde kOsh-secundair voor het eerst de 'Warmste Week'. Die week vonden er op elke campus initiatieven plaats ten voordele van 'To walk again'.  kOsh had hiervoor gekozen omdat een van z'n oudleerlingen, Jolien Van Loy, een van de boegbeelden is in het revalidatieprogramma met de staprobot.

Jolien heeft 4 jaar geleden een zwaar verkeersongeval gehad waardoor ze een definitieve verlamming heeft opgelopen. Zij stapt nu echter tweemaal per week met de staprobot in het ziekenhuis van Herentals. Deze robot wordt gesponsord via het programma van To Walk Again.

'Op dit moment zijn we het grootste stapcentrum ter wereld', zegt Dr. Toon Claes, medebezieler van To Walk Again in het AZ Herentals. 'Er moeten nog meer stapcentra bijkomen in Vlaanderen. Het hoofddoel blijft : To Walk Again, To Work Again, To Live Again.

De staprobots blijven echter heel duur, zo'n €160.000.   Jullie centen zijn heel goed besteed. Bijzondere dank aan al de leerlingen en de directie die dit prachtig bedrag hebben ingezameld.  Ik heb hier trouwens school gelopen, en Jolien ook. Dat maakt onze band intenser', besluit Dr. Toon Claes.

Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto