Dinsdagavond organiseerde het kOsh haar jaarlijkse beroepenavond voor de laatstejaarsleerlingen in campus Collegestraat. Traditioneel heeft zo'n beroepenavond heel wat belangstelling. Een 30-tal informanten uit alle takken van de beroepswereld brachten hun verhaal over de uitdagingen van hun beroep : van tolk tot architect, van apotheker tot huisarts, vroedvrouw, verpleegkundige, advocaat, politie-inspecteur, ICT-specialist, diëtist, van beroepsmilitair tot journalist.

Patrick Heremans coördinerend directeur kOsh secundair : 'Deze avond kaderde in het totale project van het kiezen van jonge mensen voor hun toekomst. Er worden in de scholen van kOsh allerlei initiatieven genomen om de laatstejaars te begeleiden in hun keuzeproces. Deze informatieavond rond beroepen was hierin de tweede stap. In de lente volgend jaar volgt een avond met studerenden aan een universiteit of hogeschool.'  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

 

Leerrijke beroepenavond in St.-Jozefinstituut

Herentals
25.11.2009 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

 

[pic=99_1259158568.jpg][pic=99_1259158545.jpg]Dinsdagavond organiseerden de scholen van het Katholiek Onderwijs van Herentals (KOSH) hun jaarlijkse beroepenavond voor de leerlingen van het laatste jaar. Traditioneel heeft zo'n beroepenavond heel wat belangstelling.Een 50-tal informanten uit alle takken van de beroepswereld stonden klaar om aan de leerlingen hun verhaal te doen over de uitdagingen van hun beroep Deze avond kaderde in het totale project van het kiezen van jonge mensen voor hun toekomst. Er worden in de scholen van kOsh allerlei initiatieven genomen om de laatstejaars te begeleiden in hun keuzeproces. Deze informatieavond rond beroepen was hierin de tweede stap.[i]Foto's: Barto/ThalsFM Netelandnieuws[/i]
- See more at: http://nnieuws.be/artikel/leerrijke-beroepenavond-st-jozefinstituut#sthash.Oas4aPQ1.dpuf