Vanmiddag mochten de 400 leerlingen en de directie van Basisschool Leertuin op de Molekens een stukje splinternieuwe (leer)'tuin' feestelijk openen met een originele reuze picknick.  Directrice Anne-Mie Thys : 'Het   grasveld is recent aangelegd met een voetbalterreintje voor de kleuters.  Ook de indeling van de tuin werd vernieuwd.   Onze school blijft veel aandachtg besteden aan het 'goed gevoel' bij al onze leerlingen. 

Onze vorige directeur, Liesbeth De Ceulaer, heeft altijd geprobeerd van deze school een bijzondere plaats te maken, waar het aangenaam vertoeven is.   Dit grasveld met speeltuigen en natuurlijke speelhutten en –gangen is één van die dromen, die ze nog kon waarmaken voor ze de uitdaging van een nieuwe job aanging. Het extra stukje Leer’tuin’ is er gekomen dankzij de opbrengst van de vele activiteiten van de ouderraad en het hele schoolteam.  Het werd tijdens de paasvakantie aangelegd door het team van Andy Van Turnhout en met de grootste zorg vertroeteld door onze buurmannen Jef en Erwin zodat het de eerste weken sterk kon worden. Onze werkmannen Lowie en Dirk houden de tuin verder netjes in orde.

Na de vakantie werd er afgeteld tot er dan eindelijk op het gras mocht gespeeld worden. De kinderen genieten er volop van om in een groene omgeving te groeien, te leren en te leven…  Daarom willen we iedereen, die er z’n steentje toe bijdroeg, nog eens hartelijk danken!', onderstreept directrice Anne-Mie Thys.




Foto's Van the Man / Nnieuws.