Tijdens de inhuldiging op 27 juni 2013 heeft kOsh – Campus Scheppersstraat er zich toe verbonden om op regelmatige basis de elektrische installatie van de kikker- en salamanderbiotoop De Hellekens te onderhouden met de leerlingen van de richting Elektrotechnieken.  

Midden januari hebben leraar Willy Olyslaegers en de leerlingen Robin Bossaerts, Vincent Cloots en Michiel Verachtert samen het onderhoud verricht aan deze installatie.   Bij dit onderhoud is gebleken dat de pomp niet goed meer draaide door vastzittend slib en door onzuiverheden die terugvloeiden wanneer de pomp niet aangestuurd wordt.

Willy Olyslaegers  : 'Hierdoor hebben we de pomp moeten demonteren om ze te reinigen.  Toen bij een test bleek dat de afvoerdarm naar de biotoop ook dicht zat, hebben we deze op school gereinigd met de hogedrukspuit. Na montage van deze darm werkt de installatie weer.  Om dergelijke situaties te voorkomen vragen wij beleefd dat de bevoegde instanties de loop (De Hellekens) verder willen ruimen, zodat het water en zijn onzuiverheden niet teruglopen op momenten dat de pomp niet werkt en zo de afvoerdarm en het pomphuis niet kunnen verstoppen.'