Ook dit schooljaar werden er op donderdagmiddag schaaklessen gegeven op de Wijngaard. Doel ? Kinderen via het schaken oplossingsgericht problemen leren aanpakken met een respectvolle houding waardoor ze ook een groter zelfvertrouwen krijgen.

Mieke Baelus directeur van basisschool Wijngaard : 'Koen Peeters, godsdienstleerkracht aan Campus Collegestraat van het secundair onderwijs kOsh is gepassioneerd door deze denksport en hij ziet het als een uitdaging om dit (vrijwillig) wekelijks aan kinderen van de lagere school te leren. We zijn hem hier uiteraard zéér dankbaar voor.

Dit schooljaar hebben alle kinderen –van het 1e tot en met het 6e leerjaar- de kans gehad om deel te nemen. Er waren zéér veel geïnteresseerde kinderen. Onze vergaderzaal zat elke donderdagmiddag eivol. Vorige donderdag was het de laatste les. We hebben Koen bedankt met een lekker flesje wijn en met héél veel applaus van onze kinderen.

Hebt u thuis nog een schaakspel dat niet meer gebruikt wordt? Wij zouden er heel blij mee zijn, liever geen glas of marmer,' besluit Mieke Baelus.  Contact mieke.baelus@kosh.be