Hier brandt de lamp!  Techniek is overal aanwezig in onze samenleving.  Toch lukt het bedrijven slechts moeizaam om openstaande technische vacatures in te vullen. “Om kinderen zo vroeg mogelijk met techniek vertrouwd te maken, doe ik al voor het derde jaar mee aan de Roefeldag in Herenthout,”  vertelt leerkracht elektriciteit van Kosh Scheppersstraat Rudy Dieltjens.

Op deze dag probeer ik de leerlingen van de lagere school technologie bij te brengen via hun eigen leefwereld. Net voor de start van het secundair onderwijs kinderen laten proeven van techniek, is een aangename bezigheid.

En hun enthousiasme kan niet op, je ziet ze genieten. Deze stap kan jongeren misschien overtuigen hun talenten te ontplooien.

“Ik zet het belang van techniek en het technisch onderwijs in de kijker en maak kinderen warm  voor deze opleiding", zegt de heer Dieltjens.

Patrick Heremans, coördinerend directeur van kOsh voegt daar nog aan toe dat de scholengemeenschap onverwijld inzet op de versterking van het technisch onderwijs in Herentals.  Hiermee wordt aangesloten bij de mediacampagne “TOCH WEL TECHNISCH.”  Een technische opleiding biedt MEER TOEKOMST dan je denkt.

Want laten we niet vergeten dat ook jongeren met een technisch diploma op zak fel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.  Vandaar de reden dat kOsh mee-roefelt in Herenthout.