Nieuwe eerstegraadsschool Campus Ieperstraat :  het gaat de bouw van een nieuwe eerstegraadsschool voor kOsh in Herentals. Deze nieuwe campus komt er tussen de Ieperstraat en de Lierseweg en zal in de loop van het schooljaar 2016-2017 gerealiseerd zijn. De eerste werken aan dit schoolgebouw zijn maandag 1 juni gestart.  De buren werden uitvoerig geïnformeerd.

Zowel kOsh-directeur financien-logistiek Marc Peeters, architect Nathalie Vandewalle van Conix RDBM Architecs, projectmanager Dirk Govaerts (bouwheer Scholen voor Morgen) en projectleider Jonas Wouters (aannemer MBG) zorgden voor een toelichting.

Op dit moment zijn er 85 'Scholen van Morgen'-werven opgestart in Vlaanderen. Tegen de zomer zullen er dat 100 zijn, waarvan dus één in Herentals.

In de Ieperstraat starten de werken op 1 juni

KOsh kiest daar voor een eerstegraadsschool met een speelplaats die het hart van de campus uitmaakt, een soort 'dorpsplein'. Door binnenin te werken met veel glas en ruimte gangen zorgt kOsh voor een visuele interactie tussen de verschillende leerlingengroepen en richtingen. Transparantie troef. 

De bouwperiode zal in z'n totaliteit ongeveer 18 maanden duren. De toegang tot de werf zal zich situeren langs de Ieperstraat. Aan het werfverkeer zal een opgelegde route opgelegd worden voor het op- en afrijden.

De oplevering van het gebouw is eind november 2016 voorzien.

KOsh zal er samen met de bouwheer 'Scholen van Morgen' en de aannemer alles aan doen om de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken.
Om de buurt optimaal te informeren organiseerde kOsh vanavond een infomoment voor alle buurtbewoners.

De nieuwe scholencampus zal met een afsluiting en een groene buffer van de omringende huizen gescheiden zijn.

Aan de kant van de Lierseweg komt er een kiss & ride-zone. KOsh betaalt een jaarlijkse vergoeding aan bouwheer Scholen voor Morgen voor gebruik en onderhoud.  Na  30 jaar komt het gebouw in handen van het schoolbestuur.

Op de foto : kOsh-bestuurders Fons Van Mol en François De Vleeschouwer, financieel-logistiek directeur Marc Peeters, architect Nathalie Vandewalle, projectmanager Dirk Govaerts (bouwheer Scholen voor Morgen) en projectleider Jonas Wouters (aannemer MBG) / foto : Van the Man/NNieuws.