Veiligheid, innovatie en duurzaamheid staan centraal bij de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe eerstegraadscampus van kOsh in Herentals. Het V-steegje is in elk geval een heel mooi voorbeeld van het aspect 'veiligheid'.

Het V-steegje staat voor Verbinding en Veiligheid. Zo zorgt kOsh ervoor dat de leerlingen die op de nieuwe eerstegraadscampus zullen zitten op een veilige manier van aan hun bushalte of van aan het station het schoolgebouw kunnen bereiken.

Het is een steegje dat de verbinding maakt tussen de Lierseweg en de nieuwe campus aan de Ieperstraat. Het V-steegje zorgt ervoor dat leerlingen geen omweg moeten maken door de straten in de buurt, maar dat zij via een verkeersvrij steegje dat dwars door het administratief gebouw van kOsh loopt op een comfortabele en veilige manier de school kunnen bereiken.

Publieksprijs : Prevention Award van Ethias

Met deze realisatie dingt kOsh ook mee naar de Prevention Award van Ethias. Voor de publieksprijs kan er tot begin mei dagelijks gestemd worden voor kOsh via www.preventionawards.be.

Iedereen die eens wil komen kijken en die meteen ook een eerste inkijk wil hebben in het innovatieve, nieuwe schoolgebouw voor de eerste graad is alvast uitgenodigd op de openwervendag die gepland staat op zondag 22 mei. www.kosh.be