Uit de meer dan 100 ingediende projecten rond veiligheid en mobiliteit heeft het V-steegje van kOsh heeft de publieksprijs van de Ethias Prevention Award in de wacht gesleept.

Patrick Heremans, coördinerend directeur SecO : 'Het V-steegje is bedoeld als verbinding voor voetgangers tussen de Lierseweg en de nieuwe eerstegraadsschool. Zo kunnen leerlingen op een heel veilige manier de school bereiken en moeten ze zich minder in het verkeer begeven om van aan de bushalte of van aan het station in de school te geraken.

Het V-steegje staat voor Verbinding – Veiligheid en is een steegje dat helemaal door het gebouw loopt en eindigt in de school.

Tijdens het uitreikingsgala dat gisterenavond plaatsvond in Brussel kwam kOsh er met dit project als eerste uit voor de publieksprijs. Naast de trofee hangt hier een geldprijs van 1.500 euro aan vast. We zijn bijzonder fier op ieder die eraan meewerkte.'

Mensen die graag eens een kijkje komen nemen, kunnen dat op 22 mei (10-17 uur) want dan kan zowel de werf van de eerstegraadsschool als het V-steegje en de sportinfrastructuur bezocht worden.

Foto's K. Baetsle kOsh / NNieuws.