Dankzij twee doelpunten van Lukaku is België zeker van het WK in Brazilië.

De Rode Duivels gingen bij een gedroomde stand rusten. Ze hadden wel een kwartier nodig om hun zenuwen te overwinnen, maar sloegen dan ongenadig toe. Defour stak Lukaku diep en de spits bleef ijzig kalm. Ook bij zijn tweede doelpunt gaf de oerkracht en de snelheid van Lukaku de doorslag. Courtois moest zich één keer tonen en deed het voortreffelijk.

Vroeg in de 2e helft bracht Kroatië weer wat leven in de brouwerij, maar het vuurtje doofde snel. In de slotfase leek de onnodige 1-2 van Kranjcar toch nog zuurstof in de Kroatische benen te blazen, maar België kraakte niet meer. 

We gaan naar Brazil.  Nog 1 punt halen dinsdag tegen Wales en we zijn reekshoofd.  De trekking van de WK-reeksen heeft op 6/12 plaats.

15' Romelu Lukaku;  38' Romelu Lukaku; Niko Kranjcar 83'.

Tot 1,7 miljoen kijkers voor Kroatië-België op Vier

Gisterenavond keken op het piekmoment 1,7 miljoen Vlamingen naar de voetbalinterland Kroatië-België op Vier. Dat blijkt uit indicatieve kijkcijfers die Vier zaterdag bekendgemaakt heeft. De gedetailleerde cijfers volgen maandag.

Het cijfer van 1,7 miljoen komt overeen met ongeveer twee derde van alle Vlamingen die op dat ogenblik naar televisie keken.

Volgens de voorlopige cijfers stemden gemiddeld 1,4 miljoen kijkers af op Vier, of 60 procent van alle kijkers. "Bij de commercieel belangrijke doelgroep (18- tot 54-jarigen) liep het Viermarktaandeel zelfs op tot 70 procent", luidt het. "Vier was vrijdagavond door de grote voetbalbelangstelling de best bekeken televisiezender van Vlaanderen."

Op de Franstalige zender RTBF volgden volgens voorlopige cijfers iets meer dan een miljoen voetbalfans de wedstrijd.

KBVB lanceert informatieve site over WK 2014

Voetbalsupporters met plannen om volgend jaar het WK in Brazilië bij te wonen, kunnen voortaan terecht op een informatieve website die de KBVB heeft gelanceerd.

Op de site brazil.belgianreddevils.be kunnen supporters informatie vinden over onder meer WK-ticketprijzen en reizen naar Brazilië.

Op 8 december, twee dagen na de loting voor het WK, start de ticketverkoop. Alleen wie lid is van de 1895-fanclub, komt in aanmerking voor kaartjes. De supportersclub van de Rode Duivels neemt voorlopig wel geen leden meer aan, maar in de loop van volgende maand kan men opnieuw lid worden.