Het Agentschap Natuur en Bos gaat flink investeren in het natuurdomein Kruiskensberg. Dat domein situeert zich op het grondgebied van Herenthout, Bevel en Itegem. In totaal wordt er 84.000 euro geïnvesteerd.

Er komt tegen het einde van dit jaar een plankenpad tussen herberg 't Schipke en een drassig gebied. Dat plankenpad wordt 160m lang.

De oude dreef tussen de Netelei en de Haringstraat in Itegem wordt opgeknapt en krijgt een halfverhard fietspad. Naast het fietspad worden jonge eiken geplant. Dat werk kan al tegen de zomer gerealiseerd zijn. Het fietspad sluit aan op het bestaande fietsknooppuntennetwerk.

Overstromingsgebied

In de buurt van de vijver op Kruiskensberg worden volgende week de populieren ingeknot. Er komt daardoor meer licht in de vijver zodat ook amfibieën makkelijker kunnen gedijen. De oevers worden afgeschuind zodat waterplanten meer plaats krijgen. Een opruimactie moet het gebied netjes maken.

In de toekomst wil het Agentschap Natuur en Bos een dijk ter hoogte van 't Schipke verlagen om in het kader van het Sigmaplan een overstromingsgebied te voorzien.