Het gemeentebestuur maakt van de vakantieperiode en de werken op de Molderdijk in augustus gebruik om twee drempels aan te passen op Kruisven. Deze werken starten op donderdag 18 augustus en moeten op vrijdag 26 augustus afgerond zijn.

Warenhuis Alma (Carrefour), restaurant McDonald's en Carwash De Ring blijven langs beide zijdes van de werfzone bereikbaar via twee tijdelijke toegangen tot de parking. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor de overlast, maar kiest bewust voor 'de korte pijn' in de vakantieperiode.

Om de snelheid te beperken op Kruisven liggen er al enkele decennia twee verkeersdrempels. Deze zorgen door de te steile hellingsgraad voor heel wat overlast en schade aan voertuigen, waardoor deze moeten worden aangepast. Het gemeentebestuur kiest ervoor om de drempels te vervangen door verkeerspoorten.

Deze werken nemen iets meer dan een week in beslag. Het gemeentebestuur wil deze werken – gezien de nabijheid van het Technisch Instituut Sint-Paulus - absoluut klaar hebben voor de start van het nieuwe schooljaar.

Dit betekent dat de werken in Kruisven samenvallen met de aanpassing van het nabijgelegen kruispunt Molderdijk – Zuiderring (N71). In augustus legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in de zone tussen de twee verkeerslichten extra afslagstroken.

Bewust in zomervakantie

De combinatie van beide werken leidt tot een grotere omrijdbeweging voor de bewoners van Heidehuizen en de Hutten. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor deze overlast, maar benadrukt de noodzaak van beide werken. Bovendien plannen we beide opdrachten bewust in de zomervakantie om de hinder voor school- en woon-werkverkeer tot een minimum te herleiden.

Bereikbaarheid Alma, carwash en McDonald's?

Ter hoogte van beide drempels wordt Kruisven volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door. Warenhuis Alma (Carrefour), Carwash De Ring en restaurant McDonald's blijven langs beide zijden bereikbaar. Zo komt er een tijdelijk toegang tot deze grote parking via Kruisven, nog voor de werfzone.

Deze tijdelijke toegang voorzien we tegenover zijstraat Dillenbossen. Aan de zijde van Heidehuizen creëren we een tijdelijke toegang via de Herderstraat. De nodige bewegwijzering naar deze parkings wordt voorzien. De toegang via de Herderstraat verloopt via beurtelings verkeer, geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be