Kuehne + Nagel Contract Logistics in Geel behaalt het statuut “Known Consignor”. Kuehne + Nagel in BRUCARGO was eerder al erkend als “Regulated Agent” en de samenwerking tussen beide organisaties garandeert de beveiliging van de keten.

De goedkeuring en erkenning werd voorafgegaan door een controle ter plaatse door inspecteurs van het directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) en is geldig voor een periode van vijf jaar.

Het voordeel voor alle klanten van Kuehne + Nagel in Geel is het vermijden van de screeningkosten op de luchthaven en resulteert in een kortere doorlooptijd voor luchtvrachtzendingen.

De Kuehne + Nagel medewerkers werden onderworpen aan een pre-employment check en hebben een passende opleiding genoten.

De site in Geel waar identificeerbare luchtvracht/-post geproduceerd, verpakt en verzonden wordt, was al TAPA- C gecertifieerd en voorzien van toegangscontrole.   Door de combinatie van de diensten in Geel en Brucargo kan Kuehne + Nagel naadloos secured cargo van het warehouse te Geel per luchtvracht via Brucargo versturen.

“We hebben dit project pro-actief opgepakt in het kader van de voortdurende verbetering van onze dienstverlening aan onze klanten” zegt Gerry Bosmans, Director Contract Logistics Kuehne + Nagel België.

Over Kuehne + Nagel

De Kuehne + Nagel Group is een van ’s werelds meest toonaangevende logistieke bedrijven. De groep telt een 54.000-tal medewerkers en heeft 850 vestigingen in meer dan 100 landen. Kuehne + Nagel is marktleider op het gebied van contractlogistiek, zee-, lucht- en wegtransport, en is dé specialist in IT-ondersteunde diensten voor supply chain management.

In België beheert Kuehne + Nagel 290.000 m² magazijnruimte. In de 10 Belgische filialen van het bedrijf werken zo’n 2.000 mensen.