U bent hier

Kunstencampus moet in december 2020 klaar zijn

Herentals
07.04.2017 - 07.11u
Door: Hans Vertommen

Het eerste voorontwerp voor de kunstencampus aan de Molenvest is klaar en werd besproken op de commissie openbare werken. In het vroegere Belgacom-gebouw komt een kunstencampus.  Het politiecommissariaat en het kantoor van de VDAB blijven op de locatie.

Het huidige onthaalgebouw van de politie schuift op. Daardoor krijgt politie Neteland rechts in het gebouw haar onderkomen. De academie komt aan de linkerkant van het gebouw.

Voor de kunstencampus wordt er achteraan het huidige gebouw bijgebouwd. In die nieuwe ruimte is er plaats voor voorstellingen, kleine concerten. Eye-catcher in die ruimte wordt de uitschuifbare tribune voor de toeschouwers.

De kunstencampus krijgt ook een binnenkoer met ontmoetingsruimte en lokalen voor de Herentalse verenigingen.

Er komt geen extra parking, wel een grote ondergrondse fietsenparking. Een mobiliteitsstudie moet de parkeernood in 400m rond het gebouw in kaart brengen.  De ontwerper voorziet ook een noodzakelijk ventilatiesysteem, echter zonder airco.  

Kostprijs 9.799.790 euro + erelonen

De kostprijs van de verbouwing van het gebouw en de verbouwing van het politiecommissariaat wordt geraamd op 9.799.790 euro + erelonen.

Eind dit jaar wil het stadsbestuur de bouwvergunning aanvragen, de bouwwerken moeten in het voorjaar 2019 starten. In december 2020 moeten de kunstbeoefenaars en het publiek er terecht kunnen.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto