U bent hier

Kunstgras voor VC Herentals en Noordstar, drainagesysteem voor SKS Herentals

Herentals
09.05.2017 - 19.52u
Door: Hans Vertommen

VC Herentals en Noordstar krijgen een kunstgrasveld. SKS Herentals kiest voor een drainagesysteem voor haar terrein.

In het budget 2017 voorziet de stad Herentals middelen voor de aanleg van een kunstgrasveld. De reden hiervoor is een alarmerend bericht: nieuwe Herentalse spelertjes zouden niet langer terecht kunnen bij de eigen Herentalse en Noorderwijkse voetbalclubs. Die kampen met capaciteitsproblemen. Vandaar de piste voor het kunstgrasveld.

Schepen van sport, Liese Bergen, vond het belangrijk om de voetbalclubs mee in het verhaal te betrekken en onderzocht op vraag van het schepencollege hun behoeften. Alle clubs reageerden positief op deze vraag. Daarom onderzocht het schepencollege of er een mogelijkheid tot co-financiering bestaat: de club legt het kunstgrasveld aan op haar eigen terrein, de stad subsidieert een deel en de club betaalt zelf een deel met eigen middelen. De stad staat borg voor het te lenen bedrag.

Veilig kunstgras

VC Herentals en Noordstar willen graag een kunstgrasveld op eigen terrein. SKS kiest niet voor het kunstgrasveld, maar doet een voorstel om de capaciteit uit te breiden op eigen terrein door een nieuw drainagesysteem te implementeren. Het stadsbestuur gaat mee in deze filosofie en biedt ook SKS een co-financiering aan.

Nu de clubs groen licht hebben, kunnen ze in het tussenseizoen de aanleg voorzien. Vanaf het nieuwe seizoen zijn alle jonge spelertjes welkom om bij de club van hun keuze te trainen op een volwaardig kunstgrasveld of op een aangename grasmat.

sp.a benadrukt dat het aan alle clubs vraagt naar veiligheidscertificaten van de kunstgrasvelden. Veilig sporten en aan je gezondheid werken staat immers voorop!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto