3 Olense kunstenaars krijgen van Umicore toestemming om 100-den meter grijze fabrieksmuren rond het bedrijf te laten beschilderen. De aanleiding is de viering van 100 jaar St.-Jozef-Olen.



Danny Smolders, Kris de Pillecijn en Cois Veldeman zijn de schilders van dienst.

Danny Smolders riep 2 andere bekende Olense artiesten ter hulp : Kris de Pillecijn (ex-Herentals) en Cois Veldeman, de voortrekker van de befaamde Olense Kartoenale.

Cois Veldeman zag de link met het jubileum van 25 jaar Kartoenale. "Plus een bron van kunstenaars die we in die kringen kunnen aanspreken, want het is duidelijk dat wij geen minimaal 300 lopende meter muur kunnen beschilderen met ons drie", grinnikt  Cois. "Daarom vragen we natuurlijk ook de leden van de Olense Kunstkring om mee te doen."

Naam en artiesten gezocht
Burgemeester Marcel Bellens liet zijn sympathie voor het idee blijken door een verfsponsor (familie) aan te dragen. De gemeente wil het project coördineren. Umicore gaf haar Go.

Olen zoekt nog naar een passende naam voor het kunstproject.

Tegen 25 mei, de  dagen van de  de St.-Jozefparochiefeesten, moeten de eerste panelen klaar zijn, daarna is het een hele zomer lang schilderen geblazen in St.-Jozef-Olen.