Steeds meer voetbalclubs uit de provincie ontdekken ThalsFM/Nnieuws, meer dan ooit de voetbalsite voor clubs uit de provincie Antwerpen. Deze keer richten we onze blik op KV Mechelen waar ze 'achter de kazerne' gewoon door de muur gaan...


Supporters scharen zich als één man achter spelersgroep

SPELERS KV MECHELEN BELOVEN ‘PASSIE EN STRIJD’ VOOR KOMEND VOETBALSEIZOEN

Mechelen, 19 juli 2012 – De spelersgroep van KV Mechelen doet een beroep op de supporters om ook dit jaar alles te geven als 12e man. Om de supporters alvast aan te moedigen, doken de spelers van KV Mechelen in de fotostudio voor een foto die passie, strijd en kracht uitstraalt. De foto wordt op de fandag onthuld door de nieuwe trainer Harm van Veldhoven.

De spelersgroep en trainersstaf van KV Mechelen vangen het nieuwe voetbalseizoen aan met een gezonde ambitie. Ze hopen dan ook dat ze ook dit jaar de bezoekende ploegen kunnen ontvangen in de gekende – en misschien ook wel gevreesde – Malinwa-sfeer. Gert Van Dyck is voorzitter van de supportersraad van KV Mechelen: “Uiteraard zullen de supporters ook dit seizoen als enthousiaste 12e man op post zijn. Als we bovendien merken dat de spelers hun truitje willen natmaken, dan volgt onze inzet en beleving vanzelf.”

Door de muur

Om de supporters al op voorhand warm te maken voor het nieuwe seizoen én om aan te tonen dat het de spelers menens is, doken ze een paar dagen geleden in de studio van fotograaf Frank Abbeloos. Met die foto willen de spelers duidelijk maken dat de ploeg klaar is voor volgend seizoen en dat ze bereid zijn om - met de steun van de supporters - voor elkaar door het vuur te gaan. De foto straalt ‘Passie en Strijd’ uit, verwijzend naar het nummer dat Patrick Riguelle 2 jaar geleden componeerde voor de supporters van Malinwa. Ook hoofdsponsor Telenet was meteen voor het idee gewonnen en sprong enthousiast mee op de kar.

Origineel alternatief

Jeroen Leen is verantwoordelijk voor de Sponsoring en Events bij Telenet: “Als hoofdsponsor van KV Mechelen kunnen we ons helemaal vinden in de belofte van de spelers om het nieuwe seizoen met passie en strijd aan te vangen. We zijn daarnaast al jaren vragende partij om de standaard ploegfoto te vervangen door een origineel alternatief. Het idee om met het hele team ‘passie en strijd’ uit te stralen voor de lens van Frank Abbeloos, hebben we dan ook met open armen ontvangen. Naast de groepsfoto worden er overigens ook signeerkaarten van elke speler afzonderlijk gedrukt. Ook deze foto’s zullen op de fandag gesigneerd en verdeeld worden onder de supporters.”