Met een schot van Schuermans was de eerste kans voor Westerlo, maar KVO herstelde het evenwicht rap in een van beide kanten slordige eerste helft. Coulibaly, terug na schorsing, maakte zich vrij bij een hoekschop en kopte de eerste goeie KVO-kans binnen. Schuermans bleef namens Westerlo voor dreiging zorgen, maar zijn kopballen bleven over het doel van Ovono gaan.

Net voor de pauze verdubbelde Oostende de score. Berrier trapt een vrije trap over Van Langendonck in de haak.

Na de rust kwam Oostende amper in de problemen. De thuisploeg ontwikkelde powerplay en zette Westerlo makkelijk weg. De laatste hoop van Westerlo vervloog toen keeper Van Langendonck na een zwakke controle Canesin vloerde. Rood en de 3-0 van Siani vanaf de stip. Wilmet legde de 4-0-eindstand vast.