Het leek er lange tijd op dat Westerlo tegen Zulte Waregem zijn eerste nederlaag van het seizoen zou incasseren. De bezoekers leken na een vroege 0-2-voorsprong tijdens de tweede helft stand te houden, maar werden met twee goals van Gounongbe onderuit gehaald.

Sylla trapte de bezoekers al na een handvol minuten op voorspong nadat hij door Cissako op de rechterflank in de diepte was gestuurd. De bezoekende spits had een klein kwartier later ook een voet in de 0-2, toen hij de bal tot bij Messoudi schoof die Van Langendonck met een geplaatst schot van net buiten de zestien te grazen nam. Ook Westerlo toonde zich, maar stuitte overwegend op een voortreffelijke doelman Bossut.

Ook na de rust hielden beide ploegen er een hoog tempo op na en zette aanvankelijk Westerlo veel druk op de ketel. De thuisploeg werd hiervoor na een dik uur beloond toen Gounongbe een zwieper van de ingevallen Molenberghs binnen kopte. De bezoekers leken hierop stand te houden tot Gounongbe in de voorlaatste minuut in de zestien onderuit werd gehaald door Mendy en de strafschop zelf omzette.  Bart Obbels - Foto's Leo Brouwers / Nnieuws.