Tubeke ging in eigen huis onderuit tegen Westerlo en blijft daardoor laatste in de stand. Voor de bezoekers was het de 2e overwinning van het seizoen.

Westerlo had de degradatie naar 1B niet goed verteerd en was bijzonder slecht aan het seizoen begonnen. Maar nu lijkt het team eindelijk onder stoom te komen. Na de klinkende zege tegen Roeselare pakte het ook de volle buit op het veld van Tubeke.

Net als vorige week werden de bezoekers een handje geholpen door de tegenstander. Weymans pakte nog voor het halfuur twee keer geel. Toch haalde Tubeke met tien de rust zonder een doelpunt te incasseren.

Pas na de pauze opende Osaguana de score. Twintig minuten later deed hij dat kunstje nog eens over en Westerlo leek met nog een kwartier op de klok zegezeker.

Stevance bracht toch nog opnieuw spanning in de partij met zijn aansluitingstreffer. De spits kwam net voor het einde zelfs heel dicht bij de 2-2 maar het was de rode lantaarn niet gegund. (VRTNWS)

Doelpunten: 55' Osaguana 0-1, 75' Osaguona 0-2, 77' Stevance 1-2
Rode kaarten: 28' Weymans (2x geel)