Eline, Katrien, Amber en Eline zijn 4 enthousiaste leerlingen uit het 6e jaar STW van het Kardinaal van Roey-instituut Vorselaar. Als laatstejaarsstudenten kregen ze de opdracht om een geïntegreerde proef uit te werken rond een zelfgekozen onderwerp. Zo kozen ze voor het onderwerp darmkanker. In het kader van hun GIP organiseerden deze vier dames zondagnamiddag een ‘foto-wandel-spelnamiddag’ in en rond zaal De Dreef. De opbrengst van deze dag gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Tal van activiteiten
Als je zondag aanwezig was, heb je je beslist niet verveeld. Er stonden immers heel wat activiteiten op het programma. Zo kon je tussen 13:00 uur en 14:00 uur genieten van een wandelzoektocht doorheen de Vorselaarse Kasteeldreef waar je bovendien mooie prijzen mee kon winnen.

Vanaf 14:00 uur was er de mogelijkheid om deel te nemen aan het spelparcours. Zo kon je kiezen tussen tal van verschillende spelen. Wat dacht je van het spel ‘kaas met gaten’? Je kunt het zo gek niet bedenken.

De jongeren konden eveneens creatief aan de slag door samen een grote ‘bloemenmuur tegen kanker’ te bouwen. Dit deden ze door de bloem van Kom Op Tegen Kanker af te drukken, uit te knippen en vervolgens creatief vorm te geven. Degene met de mooiste bloem won bovendien een leuke prijs.


Verder was het tijd voor een streepje muziek. Je kon genieten van een optreden van de akoestische coverband 3some. Naast muziek mocht uiteraard een dansoptreden ook niet ontbreken.  Met maar liefst twee wedstrijdteams, die vorig jaar bovendien nog een eerste en tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap behaalden, kwamen de meisjes van danscenter Time-Out de bezoekers verwennen met een wervelende dansshow.

Dankwoord aan de vele sponsors

Tot slot was er nog de prijsuitreiking waarbij alle deelnemers kans maakten op heel wat mooie prijzen. De vier tevreden dames reageren: “We willen onze vele sponsors bedanken omdat ze onze actie een warm hart hebben toegedragen!”  Hanne Geudens foto's en redactie / Nnieuws.