De vzw Keizer Karel Olen haalt topacteur Warre Borgmans terug naar Olen. Deze keer wordt hij geflankeerd door Jokke Schreurs op gitaar en ‘Big Dave’ Reniers op mondharmonica. Samen brengen ze ‘Blèten’. Een voorstelling over lief en leed, pijn en plezier, durf en schrik,…

“Maar ’t is wel om te lachen.” “Voor alle duidelijkheid: het is een hele ontspannende, leuke avond”, ging Warre Borgmans zopas in het VRT-programma ‘Van Gils & Gasten’ nog elk mogelijk misverstand over zijn nieuwe show te lijf.

Blèten

Hoewel de titel ‘Blèten’ eerder aan een droevige voorstelling doet denken, zullen de lachspieren stevig getraind worden. “Het plan was eigenlijk om een serieuze voorstelling te schrijven over de ernstige dingen in het leven, maar dat is me niet gelukt. Ik ben van dat idee moeten afstappen want ik vertel te graag leuke dingen.”

“Je kunt ook blèten van het lachen” Dat neemt niet weg dat de voorstelling draait om verdriet, afzien en de kleine ongemakken van alledag. “Maar je kunt ook blèten van het lachen, zelfs met je eigen miserie.” Warre Borgmans graaft daarvoor zelfs in zijn eigen verleden. “Mijn schooltijd was een tranendal. Uitgaan was een ongelooflijke drempel. Zelf kan ik ook heel snel ‘blèten’.” Maar geen paniek… “Ondanks alles keer je met een glimlach naar huis”, verzekert de acteur.

Praktisch

Wanneer? donderdag 26 mei om 20.00 uur

Waar? theaterzaal Het Vierde Oor, Boerenkrijglaan 51E in Olen; Tickets? 14 euro, te koop: § via www.keizerkarelolen.be; § bij het onthaal van het gemeentehuis, Dorp 1; § bij de dienst vrije tijd, Boekel 7; § bij boekhandel Verdonck, Lichtaartseweg 118. Info: dienst vrije tijd, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be