Kerststallen

In december duiken ze overal in de Kempen op: grote kerststallen met lichtjes, mooie beelden, soms zelfs met levende dieren. Met zorg worden de kerststallen door vrijwilligers in elkaar gezet en onderhouden. De Kempense kerststallen dragen ieder jaar bij tot een gezellige kerstsfeer. Het zou jammer zijn, mocht deze traditie verdwijnen…

-Erfgoedcel k.ERF en de zeven k.ERF-gemeentes starten een project om deze grote dorps- en stadskerststallen te ondersteunen. De bestaande kerststallen worden momenteel in kaart gebracht.

Inspiratiecafé

Op donderdag 6 oktober organiseert k.ERF in het Ontmoetingscentrum van Winkelomheide (Geel) een inspiratiecafé waarbij we ideeën sprokkelen en delen. Ideeën om de Kempense kerststallen onder de aandacht te brengen, te financieren, te laten (herop)leven.

-Bouw je ieder jaar zelf mee aan een kerststal? Vind je het jammer dat jouw dorp geen kerststal (meer) heeft? Zou je graag meer mensen betrekken bij de opbouw van de kerststal? Zoek je manieren om meer volk naar die mooie kerststal bij jou op ’t dorpsplein te lokken? Ben je een grote fan van de Kempense kerststallen? Dan mogen jouw ideeën en vragen zeker niet ontbreken op het Kerststal Inspiratiecafé!

Praktisch

•Datum: Donderdag 6 oktober om 19 uur

•Locatie: Ontmoetingscentrum van Winkelomheide, Kemeldijk 5, 2440 Geel

•Deelname en dranken zijn gratis

•Graag laten weten of je aanwezig zult zijn aan Janna Lefevere (k.ERF), janna@erfgoedcelkerf.be of 0486 91 27 73

foto: kerststal Rauw/k.ERF,