Op dinsdag 4 oktober om 8.45u zullen bijna 300 leerlingen uit het vierde leerjaar van de basisscholen uit de gemeente Westerlo deelnemen aan het project 'Gezond Scoort!'.

Het project is een samenwerking tussen de gezondheidsraad van de gemeente en de community werking van voetbalclub KVC Westerlo.

Net zoals de voorbije jaren slaan beide partijen de handen in elkaar en wordt voetbal gebruikt om jongeren te wijzen op het belang van gezond eten en van een gezonde levensstijl.

"Twintig procent van de Vlaamse jongeren ontbijt niet dagelijks, één op zes zelfs nooit. Vandaar de keuze van het gemeentebestuur om leerlingen, voetballers en medewerkers een lekker gezond ontbijt aan te bieden. De leerlingen gaan dinsdagochtend een contract aan met de voetballers waarbij ze zich engageren voor een gezonde levenswijze de komende maanden", zegt An De Busser als voorzitter van de gemeentelijke gezondheidsraad.

Kurt Van Diest, community manager bij KVC Westerlo, coördineert het project binnen de club: "De populariteit van onze spelers werkt als stimulans voor de kinderen. Onze voetballers beseffen dat een gezonde levensstijl nodig is om goed te kunnen presteren en hebben daardoor een voorbeeldfunctie."

Na de aftrap in 't Kuipje wordt het project voortgezet in een schooltraject. Daarvoor bestaat een pedagogisch pakket met suggesties die passen in het gezondheidsbeleid op school.

'Gezond Scoort!' wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is een initiatief van Open Stadion dat gesteund wordt door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen, Logo Kempen en de gezondheidsraad van Westerlo.