Tijdens de opendeurdag van Saigo kon iedereen kennismaken met de nieuwe moestuin en kruidentuin. Het project past in het jaarthema van de school ‘Op onze school mag je groeien en bloeien’ en moet leerlingen milieubewuster maken.

Van 16 tot en met 25 april organiseerde Saigo, in samenwerking met Groei, zes moestuin-workshops. De leerlingen kwamen er meer te weten over inheemse en uitheemse groenten en fruit. Daarna kreeg elke klas een eigen lapje grond in de moestuin waar ze allerlei groenten, fruit, bloemen en fruitbomen aanplantten. Twee andere klassen gingen aan het werk in hun kruidentuin. Zowel in de tuin als in de klas werden allerlei kruiden ingezaaid en aangeplant. Elke klas staat in voor de verzorging van zijn eigen tuintje.

 

 

Milieuzorg Op School

Sinds 2008 werkt Saigo aan Milieuzorg Op School (MOS): aan de hand van verschillende milieuprojecten zet de school zich in om drie logo’s te behalen, maar vooral om de kinderen milieubewust te maken.

Een eerste logo behaalde Saigo in 2008 met het thema ‘Afval’. In 2010 volgde een tweede logo met het thema ‘Elke druppel telt’. Tijdens dit schooljaar (2012-2013) wil Saigo een derde logo behalen met het thema ‘Op onze school mag je groeien en bloeien’. De kinderen en de leerkrachten namen deel aan tal van activiteiten die de school milieuvriendelijker moet maken (natuurwandelingen, bezoek aan de tentoonstelling ‘Materialen in Beweging’ in ecocentrum De Goren, deelname aan acties zoals de Dikke Truiendag, Sing@School en Wereldwaterdag, een zwerfvuilproject, …).