Een ruzie tussen een leider van de KSJ Herentals en een oud-leider van dezelfde vereniging op een kampplaats in Ochamps (Lidin) in de provincie Luxemburg is zaterdagavond rond 21u beslecht met messteken. Volgens de politie viel de dader het slachtoffer langs achter aan en sneed de oud-leider, een man van 28, de leider, een jongeman van 20 in blinde woede de keel over. De leider werd zwaargewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Libramont. Hij is niet meer in levensgevaar. De oud-leider is opgepakt en verscheen zondag nog voor de raadkamer. De rechter liet hem aanhouden op betichting van poging tot doodslag.

Het KSJ-kamp is afgelast. Op het moment van de steekpartij waren er geen kinderen op het kamp aanwezig. De leiding, een groep van 8 man, was bezig met het voorkamp op te zetten. Een 40-tal leden van de KSJ-KSA-VKSJ Herentals zouden vanaf woensdag aan het kamp deelnemen.

De oud-leider zou psychische problemen gehad hebben. Hij werd overgebracht naar de psychiatrische vleugel van de gevangenis.

De KSJ-leiders verwittigden de nationale leiding van de KSJ-KSA-VKSJ. Die staat de leiders bij en zoekt mogelijk een alternatief voor het zomerkamp. De ouders van de leden worden op de hoogte gebracht.