De EGMP (Europese Gemeenschap voor Munten- en Penningkunde) hield recent bestuursverkiezingen. Linda Everaert, lid van Numismatica Herentals, werd tot nieuwe voorzitter verkozen in opvolging van Willy Geets, die na 5 jaar niet meer verkiesbaar was. Linda komt met haar benoeming geenszins in een "vreemde omgeving" terecht vermits ze al jaren secretaris is/was van EGMP. Daardoor heeft ze ook een heldere kijk op de invulling van haar nieuwe functie.

"In oorsprong (1950) kende de EGMP effectief een Europese invulling, maar na de splitsing van de Belgische nationale bond in 1982 in een Vlaamse (EGMP) en Waalse (AEN) vleugel was er van buitenlandse deelname geen sprake meer.

"Via mijn contacten, zowel in Nederland als in Duitsland, hoop ik de landsgrenzen toch opnieuw open te breken" stelt ze strijdvaardig. Ik ga "promotie voeren" hoog op mijn agenda plaatsen" weet ze nu al. Wij moeten inspelen op vrouwen en jongeren en onze hobby zo aantrekkelijk en eigentijds mogelijk naar buiten brengen. Daarbij rekent ze ook op Frank Lippens, de nieuw verkozen webmaster, die de site nieuwe impulsen moet bezorgen.

Een samenwerking die vlot zal verlopen want ze zijn beiden lid van Numismatica Herentals.  Als secretaris wordt Linda Everaert opgevolgd door Jean-Claude Martiny. (Jos Flamand/ NNieuws)