De eerste maandagactie, de staking van de vakbonden bij de bedrijven in de provincie Antwerpen, is een succes. Bij de meeste grote bedrijven zoals Bosal, Umicore, Daf Oevel, Estee Lauder, Smet Jet en Mondelēz werd er amper gewerkt en waren er heel weinig werkwilligen. Meestal waren het dan nog de bedienden die binnengingen.

Naast het incident aan de betoncentrale Michiels in Booischot waren er nergens problemen gemeld. Bij NV Van Hool kregen de stakers de sympathie van Marc Leemans, de big boss van het ACV.

Gestoofde peren

Militanten van de drie vakbonden deelden maandagochtend op de invalswegen naar het industriepark Wolfstee pamfletten en peren uit. De peren staan symbool voor het feit dat de werknemers door de regeringsmaatregelen met de gestoofde peren zitten.

Lege perrons aan het station in Herentals. Er reden geen treinen en voor de busreizigers was het bang afwachten of hun bus reed.

Discobar

De meeste sfeer was er aan de poorten van Smet Jet in Oevel waar er net als aan de poorten van Mondelēz, het vroegere De Beukelaer in Herentals een discobar stond opgesteld. Sfeer en informatie, daar legden de délegés maandag de nadruk op.

Rond de middag lieten vakbondsmilitanten van de drie vakbonden in Turnhout balonnen op. In de voor- en namiddag waren er op de Grote Markt van Turnhout toespraken.