Vorig weekend trok de 1e herenploeg van Mendo Booischot naar het verre Marke waar ze verwacht werden voor de competitiewedstrijd in de Liga B tegen Marke Webis Wevelgem.  In de eerste set nam de thuisploeg meteen het heft in eigen handen en liep makkelijk uit tot 7-3 maar Mendo liet niet zomaar begaan en vocht zich terug in de wedstrijd. Ook al waren de bezoekers bijna de ganse set op achtervolgen aangewezen, in moneytime hielden ze het hoofd koel en haalden de set binnen met 23-25.

Vanaf de 2de set slaagde Mendo er echter niet meer in om zijn receptie onder controle te krijgen en met een sterk spelende spelverdeler Vincart konden Coussens en Vandecaveye naar hartelust scoren. (8-5, 16-8, 25-15)

De normaal zo kenmerkende vechtlust van Mendo kregen we niet meer te zien en ook de wissels die Michel Marien doorvoerde zorgden niet voor de ommekeer. (8-2, 16-8, 25-13)

Ook in set 4 konden de mannen van Mendo zich niet herpakken. De examenstress in combinatie met het uitvallen van libero Benedict Buts (geblokkeerde rug) tekende duidelijk het verloop van de wedstrijd en de overwinning ging vrij makkelijk naar Marke Webis Wevelgem.(8-5, 16-8, 25-17)

Door het verlies van leider Achel komen de Westvlamingen voorlopig alleen aan de leiding van het klassement, Mendo blijft steken op de 7de plaats. De strijd om de titel in de Liga B gaat nog spannend worden.

Speelden : Toon Swinnen, Menno Van De Velde,Ruben Duwaerts, Joren Appels, Jonas Glassé, Bob Douwen en Ward Van Dyck (Libero)

Kwamen in : Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck,Wouter Gijsemans

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be