Op donderdag 5 mei is de Markt voor alle verkeer afgesloten van 8 tot 17 uur voor het evenement '1000 km voor Kom op tegen Kanker'. De Markt wordt die dag ingenomen door een groots evenementendorp.

Het doorgaand verkeer wordt telkens omgeleid vanaf de Kloosterstraat (Rozenberg), de Jakob Smitslaan (Martelarenstraat), de Molderdijk en de Borgerhoutsendijk. We verwachten heel wat bezoekers in het Centrum, je komt dus best te voet of met de fiets.

Het evenement heeft ook een grote impact op de parkeermogelijkheden. Zo zijn de parkings Rivierstraat en Den Uyt niet bruikbaar zonder specifieke parkeerkaart van de organisatie. Deze parkings worden voorbehouden voor de deelnemers aan de fietstocht. Ook in de Rode Kruislaan, de Kleinendijk en De Biststraat geldt een parkeerverbod tussen 8 en 17 uur.

Extra parkings

Bezoekers die toch met de auto komen, hebben verschillende alternatieven. Wie via de Zuiderring komt parkeert best op parking Carrefour Market Alma of langs de Molderdijk op de bewegwijzerde parkings van de verschillende (gesloten) handelszaken.

Daarnaast kan je uiteraard ook parkeren op het Rondplein, parking 't Getouw, parking Hangarstraat en parking Keirlandse Zillen.

Fietsenstalling

Een fietsenstalling is voorzien op de binnenkoer van de Zwaan (Academie voor Beeldende Kunsten). Deze bereik je via de ingang aan de achterkant van het gebouw. Hiervoor volg je de wandel- en fietsverbinding tussen de Molderdijk (ter hoogte van park Moldersbok) en de Rivierstraat (Kinderdagverblijf Molleke). Pijlen wijzen je de weg.

Omleiding

Doorgaand verkeer rijdt best over de Zuiderring (N71) of volgt de omleiding via Borgerhoutsendijk – Oude Molenstraat.