In zaal 't Getouw werd afgelopen weekend de Culturele Activiteitenprijs 2016 uitgereikt. De prijs ter waarde van 500 euro ging naar de M.artiesten van 'M.art interpreteert Jakob Smits'. Op de tweede plaats eindigden met een ex aequo 'ComingWorldRememberMe' en de 'Week van de Armoede'. Iedereen kon tot 20 februari zijn stem uitbrengen, ook de avond zelf mocht er nog gestemd worden.

Sinds 2014 reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad om de twee jaar een Culturele Activiteitenprijs uit ter waarde van 500 euro. Deze prijs gaat naar een activiteit met een uitzonderlijk karakter dat in verschillende aspecten tot uiting kan komen: publieksbereik, originaliteit, creativiteit, samenwerking, onderwerp,...

De prijs richt zich tot uitzonderlijke activiteiten op vlak van letterkunde, toneel, architectuur, muziek, geschiedenis, fotografie, film, dans, schilderkunst, beeldende kunst, erfgoed, toerisme en socio-culturele activiteiten.

M.art interpreteert Jakob Smits – M.art in samenwerking met Jakob Smitsmuseum

In 2015 kaapte M.art, de artistieke werking van jeugdhuis Tydeeh, het Jakob Smitsmuseum. De enthousiaste M.artiesten lieten zich inspireren door het leven en werk van Jakob Smits en de Molse school. Het indrukwekkende resultaat: een boeiende multidisciplinaire tentoonstelling in en rond het museum, gidsbeurten door de jongeren, een museumshop, Zwoele Smitsmomenten,...

ComingWorldRememberMe – Rozenberg SO in samenwerking met jeugdhuis Tydeeh en cc 't Getouw

CWxRM is een project waarmee kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst tegen 2018, 600 000 keramieken beeldjes willen (laten) maken, één voor elk slachtoffer van de Eerste Wereldoorlog in België. De leerlingen van Rozenberg SO en het Sint-Jan Berchmanscollege, en heel wat andere Mollenaars maakten er, onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers, in maart 2015 al 1 000! Deze beeldjes zullen deel uitmaken van een herdenkingsmonument dat in 2018 in Ieper geïnstalleerd wordt.

Week van de Armoede 2015 – Ons Huis in samenwerking met KWB Centrum, CM, gemeente en OCMW

Allerlei studies leren ons dat de armoede niet afneemt, integendeel. Meer en meer mensen benaderen de armoedegrens. Maar gelukkig voeren ook meer en meer mensen mee actie om armoede en uitsluiting uit de wereld te bannen. Er was dus ook veel belangstelling voor de diverse activiteiten tijdens de Week van de Armoede 2015: een lezing over het verband tussen armoede en gezondheid, films, een comedyavond met Frank en Jos en natuurlijk de traditionele Fakkeltocht.