Zaterdag 29 april 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Masterplan Bloemenwijk Lichtaart in de steigers

Kasterlee
16.03.2017 - 08.14u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur van Kasterlee trekt 2,3 miljoen euro uit voor een grondige renovatie van het openbaar domein van de bloemenwijk in Lichtaart.

Na bevraging en participatie van de bewoners - die ook vertegenwoordigd waren in een stuurgroep - is het project dat eerder bescheiden begon, intussen uitgegroeid tot een heus Masterplan.

Veertien straten en pleinen die tussen de Poederleesteenweg en de Tielensteenweg liggen zullen de komende jaren aangepakt en opgefrist worden.

'Het openbaar domein in de bloemenwijk is doorheen de jaren verouderd en op vele plaatsen in slechte staat', zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre. 'In plaats van hier en daar een stukje voetpad of wat verouderde beplanting aan te pakken, verdienen de bewoners nu een grondige aanpak van de hele wijk.'

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) zal de komende maanden werk maken van de nodige vergunningen en het uitvoeringsdossier. 'Bedoeling is dat de werken effectief kunnen starten in 2018, en dat deze gefaseerd uitgevoerd zullen worden tot en met 2023', aldus Van de Perre.

Maandag 20 maart 2017 om 19.30 uur zullen de bewoners van de bloemenwijk in de Kringwinkel van Lichtaart uitgebreid over het Masterplan geïnformeerd worden, en aansluitend zal een tentoonstelling van de plannen feestelijk geopend worden. De receptie die hiermee gepaard gaat zal volledig verzorgd worden door de mensen van 'In De Soep', een lokaal tewerkstellingsproject van de Kringwinkel Zuiderkempen.

De tentoonstelling is nog tot en met zaterdag 1 april te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Kringwinkel (van maandag t.e.m. zaterdag van 9.30 tot 17 uur).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto