Jacky Mathijssen zal volgend seizoen geen coach meer zijn van Westerlo, waarmee hij van 1A naar 1B zakte. De 53-jarige voetbaltrainer twijfelde zelf lang of hij zou doordoen, maar hakte de knoop nu door: "All the best Westel."

Ex-speler en assistent Vedran Pelic mag het als hoofdcoach proberen.

Mathijssen was in september vorig jaar Bob Peeters komen vervangen. Die had het seizoen ervoor Westerlo op de valreep kunnen redden, maar kon het tij in de eerste weken van het nieuwe seizoen niet keren.

Mathijssen leek Westerlo van een verlengd verblijf in 1A te kunnen laten genieten, maar op de laatste twee speeldagen maakte rode lantaarn Moeskroen nog een achterstand van 4 punten goed.

Afscheidstweet
Het was de voorbije weken onduidelijk of de ex-trainer van STVV, Charleroi, Club Brugge, Lokeren, (Germinal) Beerschot en OHL nog zou aanblijven. De twee partijen kwamen uiteindelijk niet tot een vergelijk.

Mathijssen stuurde volgende tweet de wereld in: "Net afscheid genomen van Westerlo. Blijft toch droef moment ook al weet je dat omstandigheden niet werkbaar blijven." Rancune is er niet: "All the best Westel!!" (vrt)