Met Maxime Van Opstal (22) heeft de historische Schranshoeve in Vorselaar, het vroegere woonhuis van Kardinaal Van Roey, een nieuwe, dynamische uitbater. Ze trekt volop de kaart van streekproducten en de belevingswaarde van het domein.

De Schranshoeve langs de Nieuwstraat, in het rustgevend groen en toch vlakbij het dorp, is een prachtig stukje erfgoed in Vorselaar. Sinds de restauratie in 2008 is het brasserie en feestzaal, in eigendom van de gemeente. De oorspronkelijke uitbaters sloten eind december de deuren. Met Maxime vond het gemeentebestuur een nieuwe enthousiaste uitbater.

Vrijdagavond mochten burgemeester Janssens, schepen Laeremans en uitbater Maxime het lint doorknippen.

"Onze visies qua duurzaamheid, toerisme en streekproducten liepen parallel", aldus schepen Paul Laeremans. "We zijn ook blij dat de zaak in échte Vorselaarse handen is."

"Voor mij gaat een droom in vervulling", zegt Maxime, die 7 jaar hotelschool liep in de gerenommeerde Ter Groene Poorte Brugge en een specialisatie sommelier heeft behaald. Ze wordt volop gesteund door haar ouders Greet en Marcel. "Het is de ambitie om écht een ambassadeur van de Kempen te zijn", verzekeren ze.

"Er komen heel wat streek(gebonden) producten op de menu- en de drankkaart. We willen ook de belevingswaarde van het domein herwaarderen en optimaliseren."

Reservaties en info : Maxime 0477 74 15 97 of  info@schranshoeve.be

Foto's : o.a. nieuwe uitbater Maxime en burgemeester Janssens knippen het lint door van De Schranshoeve.

Van the Man / foto's Guy Verellen / NNieuws.