Spectaculaire bekerwedstrijd wordt verdiend gewonnen door Lindemans Aalst

Elke sporter kijkt uit naar uitdagende wedstrijden: de volleybalwedstrijd die woensdagavond in de thuishaven van volleybalclub Mendo Booischot werd gespeeld was er zo één. Niet alleen konden we bij winst doorstoten naar de kwartfinale van Beker van België, we hadden ook het genoegen om te spelen tegen een van de toppers uit het Belgische volleybal. We proberen elke keer weer om van elke wedstrijd een feest te maken en daar zijn onze mannen dan ook in geslaagd!

Ruim 250 volleybalfans daagden op om mee te genieten van een spannende volleybalwedstrijd. Onze heren 1 hebben ondertussen aardig hun draai gevonden in de Liga B-competitie, en stootten het voorbije weekeinde ook door naar de volgende ronde in de Beker van Antwerpen. Met een ploeg waarvan de helft van de spelers uit onze eigen jeugdwerking doorgegroeid is van U15 over U17, U19 en de seniorenreeksen naar de Liga B ploeg, is dat best een prestatie om fier op te zijn!

Gretige familieclub Mendo

Allemaal dankzij de massale dagelijkse hulp van vrijwilligers, mensen die zich belangeloos inzetten en van ons superteam van trainers. Ook de mannen van Lindemans Aalst hebben hun start in de competitie niet gemist, zodat we twee gretige ploegen op het veld kregen. In de 1ste set waren de bezoekers letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Mendo Booischot en ze wonnen dan ook makkelijk met 11-25.

Vanaf set 2 kregen we een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. Mendo was  meestal op achtervolgen aangewezen maar ze bleven rustig en die koelbloedigheid resulteerde in puike verdedigend en aanvallend werk.  De bezoekende ploeg bracht de recepties loepzuiver en de mannen van Mendo kregen hun blok niet meer georganiseerd waardoor de boomlange mannen van Lindemans Aalst naar hartelust konden scoren.  (8-6, 16-13)

In set 3 haalden de mannen van Mendo het onderste uit de kast om hun supporters het beloofde volleybalspektakel te bieden waardoor we enkele mooie rally’s te zien kregen. Ze bouwden een mooie 4-0 voorsprong op maar ze moesten lijdzaam toezien hoe Frank De Pestele zijn ploegmakkers vlot tot scoren bracht zodat bij de 1ste TTO de achterstand al weggewerkt was (5-8) Ook al kon de thuisploeg tot de 2de TTO nog aanklampen, Lindemans Aalst won uiteindelijk de match oververdiend met 0-3. (15-16 en 19-25)

Tegen Kruibeke

Ondanks het feit dat de bezoekers een klasse sterker waren hebben onze mannen laten zien dat ze voldoende vechtlust in huis hebben om weerwerk te bieden aan een ploeg die meedraait in de hoogste regionen van het Belgisch volleybal. Ze hebben hun supporters een fijne volleyavond bezorgd.

Zaterdag nemen ze het op tegen Waasland Kruibeke om 20u30 in sporthal De Lichten.

Speelden : Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Wout Van Dyck, Joren Appels, Bob Douwen, Jonas Glassée, Wout Ponnet (libero)

Invallers: Pieter Gielen en Ruben De Ryck.

verslag en foto's: Annemie Daems-Michiel Cremers/Mendo Booischot/Nnieuws.be