Zondagavond kreeg de 1ste herenploeg van Mendo Booischot de rode lantaarn van de Liga B, JTV Dero Zele-Berlare op bezoek. Michel Mariën zag zich weer genoodzaakt om zijn door examen- en blessurelast uitgedunde kern aan te vullen met Bram De Laet (H2) en Ruben Smets (H3).

Na een ietwat moeizame start waarin de fouten zich opstapelden bij Mendo vocht de thuisploeg  zich, ondanks een 4-8 en 13-16 achterstand, terug in de wedstrijd. Ruben De Ryck zette met een krachtige aanval de kroon op het harde labeur van zijn ploeg. (25-22).

Ook in de 2de set had de thuisploeg het niet makkelijk om een antwoord te vinden op  de geweldige services en aanvallen van Pinheiro en waren onze mannen op achtervolgen aangewezen. Wout Van Dyck en Bob Douwen maakte met 2 mooie opslagreeksen een kloof die Zele - Berlare niet meer gedicht kreeg. Bob Douwen zet met een 1mansblok op Pereira de Abreu de kers op de taart. (5-8, 16-12 en 25-19)

In de 3de set zetten de bezoekers alles op alles om terug in de wedstrijd te komen en kregen we mooie ralleys voorgeschoteld. Pas bij 18-18 kon Mendo een 2puntenkloof maken en lieten de bezoekers zich steeds meer in de fout duwen. Weerom was het een fenomenaal 1mansblok, deze keer door Ward Van Dyck, dat de set- en matchbal op het bord zette. -Mendo won overtuigend en oververdiend met 3-0 en pakt zo 3 heel belangrijke punten voor het behoud van hun plaats in de top 5.

Setstanden: 25/22, 25/19, 25/21

Speelden: Ward Van Dyck, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Ruben De Ryck, Joren Appels, Wout Ponnet (Libero)

Kwamen in: Bram De Laet en Pieter Gielen

Volgende weekend trekken de heren van Mendo naar Topsportschool Vilvoorde om het daar op te nemen tegen een ploeg die de voorbije weken enkele indrukwekkende prestaties neerzette en enkel zijn meerdere moest erkennen in Achel en Puurs. Afspraak op zaterdag 4 februari om 20u in EVC Vilvoorde.