Op zaterdag 13 mei organiseert Merksplas live voor de vijfde maal een muzikale benefiet in Gemeenschapscentrum De Marc/kt.

Dit jaar zal de opbrengst van de benefiet geschonken worden aan het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Lentekind.

CKG Lentekind is een Centrum voor het gehele arrondissement Turnhout, waaronder dus ook Merksplas. Ze richten zich op gezinnen met jonge kinderen van 0 tot 12 jaar, die een hulpvraag stellen omdat de opvoeding dreigt vast te lopen of vastloopt.

De dagdagelijkse werking en de vaste kosten worden gedragen door middel van subsidies en werkingsmiddelen, zodat de zorg kan gegarandeerd worden. Voor alle andere zaken en alle extraatjes is Lentekind aangewezen op de goodwill van anderen in de vorm van giften of sponsors.

Voor eventuele uitstapjes met de kinderen proberen ze het budget zo laag mogelijk te houden of tot nihil te beperken.

"Daarom dienden ze bij ons ook hun project "BAKFIETS " in", zegt Els Van Ackerbroek van Merksplas live. " Met een (al dan niet, maar liefst wel) elektrische bakfiets kunnen er 4 kinderen tegelijk genieten van een kosteloos uitstapje tijdens de weekends of vakanties. Want zeg nu zelf, welk kind komt er niet graag buiten ..."

De vijfde editie van Merksplas live brengt weer een gevarieerd programma met allemaal muzikanten en groepen uit Merksplas:

19.30 u Deuren open

20.30 u De Puinhoop

21.30 u Koninklijke fanfare Sint Willibrordus (zijpodium)

22.00 u J'DEX

23.00 u Koninklijke fanfare Sint Willibrordus (zijpodium)

23.30 u Shakedown

01.00 u einde

Contact: Gunther Melis - 0493 54 04 07 - gunther.melis2@telenet.be