Davidsfonds – Gierle haalt Michel Follet, de bevlogen radiopresentator met de aangename stem naar Gierle. Radio is niet de enige passie van Follet, we weten intussen al lang dat hij ook alles weet over 'kermis' en de foorkramers. Dus tijd om hem aan het woord te laten!

Wie is Michel Follet?
Michel Follet begon zijn carrière bij verschillende vrije radiozenders. Verder was hij als radiopresentator en producent werkzaam bij de VRT. In 1989 won Follet de Prijs voor de Radiokritiek.

Hij was medeoprichter van Radio Donna en vanaf 6 juli 2009 werkt Follet als presentator bij Joe fm.
Naar aanleiding van 100 jaar radio voerde de VRT in 2014 een grootschalig onderzoek uit. Lutgart Simoens werd verkozen tot beste radiofiguur van de afgelopen decennia. Follet eindigde op de 3de plaats, na Sven Ornelis die hij begin jaren 90 op radio lanceerde.

Follet is ook filmliefhebber. Hij presenteerde allerlei programma's op VRT en was bij herhaling te gast in programma's op de Nederlandse televisie. Follet was ook meermaals jurylid voor de selectie voor het Eurovisiesongfestival.
Kermis.

Naast radio en film is kermis zijn grote passie. Michel Follet schreef hierover verschillende boeken. In 2009 verscheen van zijn hand het boek rond veertig jaar Sinksenfoor op de Zuiderdokken, onder de titel Een Tapijt Vol Beweging. Hij maakte in 2011 ook een kermiskalender met 366 foto's.

In gesprek met foorkramers
In de maand mei 'komt de kermis naar Gierle'! Michel Follet kent deze foorkramers en gaat met hen in gesprek: "Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?".
Jaren geleden waren de kermisdagen de grote feestdagen in een dorp. Er waren bijna geen andere dagen om te feesten en vrij van werk te zijn.

Dat is vandaag wel anders, met alle gevolgen van dien voor het kermisgebeuren. De afnemende belangstelling op de dorpskermissen is duidelijk te merken: minder attracties en minder foorkramers en veel minder kermisgangers. Maar toch blijven deze foorkramers komen. Wat zijn hun motivaties?
Wat is er zo eigen aan dit foorkramersbestaan?

"Wat u altijd al hebt willen weten over het kermisbestaan en nooit hebt durven vragen!"
U krijgt nu een unieke kans: donderdag 7 mei in Gierle, om 20u:
Michel Follet in gesprek met de foorkramers.
Ontmoetingscentrum, aan de Singel 22 te Gierle.