ENA Wind Farms bvba heeft een aanvraag tot milieuvergunning klasse 1 ingediend bij de deputatie van de provincieraad voor het exploiteren van een windturbinepark : 1 windmolen op terrein Beverdonk en 3 andere op percelen aan de overkant van het Albertkanaal.

De aanvraag wordt onderworpen aan een openbaar onderzoek dat nog loopt t.e.m. 4 augustus 2013. In deze periode kan het dossier ingekeken worden op de dienst milieu en groen en kunnen eventuele bezwaren en opmerkingen schriftelijk ingediend worden.

E313 overstemt geluid windturbines

Gerald Neefs, afgevaardigd bestuurder van WIND Energy Farming  : 'Het geluid van windturbines is echt miniem en wordt op deze locatie volledig overstemd door E313 en de industriële, logistieke ontwikkeling op Beverdonk, nu en in de toekomst.  We hebben studies dat windmolens geen additionele geluidslast zullen veroorzaken boven op wat er nu of in de toekomst door de grote geluidsveroorzakers als E313 en de industriezone-logistiek-mobiliteit wordt geproduceerd.'

Buurtbewoners vrezen geluidsoverlast

Onze redactie kreeg een bezorgde reactie : 'Naar aanleiding van uw artikel over de windturbines in Grobbendonk kan ik ieder de raad geven om het volledige dossier in te kijken op het gemeentehuis. Daarin leest u dat zulke turbine een geluid produceert van meer dan 100d A. De heer Neefs zal wel zeggen dat het niet geluid niet overheerst maar de gegevens in zijn milieuaanvraag spreken dit tegen.  Er is een spreekwoord dat zegt : ga nooit te biechten bij de duivel' aldus Mark D. uit 't Vlot Grobbendonk.