In een vrolijke mix van theater, zang, dans en live muziek neemt ‘Schaduwdans’ van Mimuza het publiek mee in de zo verschillende werelden van man en vrouw.

Op 28 mei en 2, 3 en 4 juni in zaal de Krekke in Westerlo. Als de mens al een complex wezen is, dan neemt die complexiteit alleen maar toe als je twee mensen samen zet. En als die twee mensen dan nog een man en een vrouw zijn die een relatie met elkaar aangaan, dan heb je interessant voer voor psychologen, voor relatietherapeuten, voor de media, … en nu ook voor een leuke avond entertainment.

Schaduwdans

In ‘Schaduwdans’, het tweede project van Mimuza, krijgt het thema man-vrouw relatie de diepgang die het verdient, zonder daarbij de zin voor humor te verliezen – om mee te lachen en ook wel eens te wenen, een lach en een traan dus. De titel staat symbool voor wat een relatie kenmerkt: de man kan of wil sommige dingen niet voelen, de vrouw kan of wil het niet begrijpen, andere dingen blijven onuitgesproken, … en zo creëren beiden hun eigen schaduwkant die onbewust hun dans kan bepalen – met elkaar, rond elkaar, of ieder apart. Mich Colaers, stuwende kracht achter Mimuza: “Met ‘Schaduwdans’ willen we op een ludieke manier levensechte en herkenbare situaties uitbeelden, en zonder een vermanend vingertje op te steken toch een boodschap overbrengen die hopelijk kan helpen bij het beter begrijpen van de partner.”

Praktisch

Schaduwdans wordt opgevoerd in De Krekke, Sint Lambertusstraat 29 in Westerlo op zaterdag 28 mei, donderdag 2 juni, vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni, telkens om 19u30. Kaarten reserveren kan online op www.dekrekke.be.

Over Mimuza

Mimuza is een creatieve bende van een twintigtal mannen en vrouwen die hun krachten en talenten bundelen om totaalprojecten rond een bepaald thema waarin velen zich kunnen herkennen, op de planken te brengen. Kenmerkend is de uitgekiende balans tussen humor en emotie, waardoor het behandelde thema op een laagdrempelige manier toch de nodige diepgang krijgt. Mimuza’s vorig project ‘Zwaartekracht’ had als doel het gegeven depressie uit de taboesfeer te halen door zowel de intrieste als de vrolijke kant ervan te belichten, en werd met veel enthousiasme onthaald.